Naša lokacija

Mali djelić netaknute prirode

Apartmani POSEJDON nalaze se na 15 km jadranse magistrale E851, od Bara do Ulcinja, na samoj obali mora u turističkom naselju Utjeha / Busat /. Dakle, do naše kuće je vrlo lako doći iz svih pravaca zbog izvanredne povezanosti svih linija prevoza.

Crna Gora divlja ljepota

Crna Gora, biser Mediterana, po mnogo čemu jedinstven, nalazi se na jugu Jadrana. Nigde drugde ne možete pronaći toliko prirodnog bogatstva, lepote, blagih plaža, bistrih jezera, brzih reka i raskošnih planina na tako kompaktnom području kao u Crnoj Gori. Ujutro se možete probuditi duž prelepe jadranske obale, ručati na obali Skadarskog jezera i uživati u večernjoj šetnji crnogorskim planinama.

Ne samo odličan izbor za odmor, Crna Gora ima i niz drugih izvanrednih karakteristika: istorija, kultura, tradicija, dobri vremenski uslovi, čist vazduh, prelijepa priroda, plavo Jadransko more …. Svi bi trebali posjetiti Crnu Goru. Ova mala zemlja kombinuje osobine Balkana i Mediterana, u blizini Srbije, Bosne, Hrvatske, Italije i Albanije. Uprkos svojoj maloj veličini, Crna Gora nudi veliku raznolikost i obilne prirodne ljepote. Ne zaboravite uzeti fotoaparat kako biste zabeležili veličanstvenost svakog pogleda u Crnoj Gori poput snova. Nećete morati postavljati fotografije; samo kliknite i snimite najlepše fotografije sa praznika u svoj album.

Crna Gora je sigurno jedno od najzanimljivijih mjesta na svijetu. Iako pokriva oko 14.000 km2 i ima više od 670.000 stanovnika, njegov doprinos svetskoj kulturnoj baštini je veći. Tokom vijekova svoje bogate istorije, Crna Gora je preživjela i ostala jedan od najsvjetlijih primjera borbe za slobodu i za svoje postojanje i lokaciju o kojoj se i danas govori s poštovanjem. Ovde su se stopile hrišćanska, muslimanska, ilirska, vizantijska, turska i slovenska civilizacija čineći Crnu Goru zauvek raskrsnicom kulture i istorije.

More, jezera, kanjoni, planine omogućavaju svima da pronađu najbolji način za kvalitetan odmor. Za jedan dan radoznali putnik može priuštiti jutarnju kafu na jednoj od brojnih plaža budvanske rivijere, ručak uz pevanje ptica na Skadarskom jezeru i večeru uz kamin na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikovalo je Crnu Goru kao turističku destinaciju koja ima mnogo toga da ponudi.

Burna istorija ove male države ostavila je za sobom neprocenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima širom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistre rijeke i prekrasni planinski lanci, pomiješani sa duhovima prošlosti, udahnuti u Crnoj Gori, sve su što je potrebno za nezaboravan odmor.

Crnogorski gradovi su utkani u arhitekturu različitih perioda daha i vraćaju se na trenutak u vremenu kada su izgrađeni. Njegove manifestacije, koje obiluju, omogućavaju turistima da istraže tradiciju i običaje.

Bar evropska kapija Crne Gore

Bar – moderan grad, širokih bulevara, okružen mediteranskom vegetacijom, najveći je turističko-nautički centar na ulazu u Jadransko more. U burnoj istoriji ovog grada nalazi se mnoštvo kulturno-istorijskih spomenika, od kojih je najznačajniji Stari grad Bar, udaljen 4 km od obale.

Njegova razglednica danas se sastoji od turističkih objekata, restorana, prodavnica, sportskih objekata moderne marine. Područje Bara nalazi se u jugoistočnom dijelu Crne Gore na jadranskoj obali, a projektna površina iznosi 505 km2. Obala je 46 km, od toga 9 km plaže, dok je Bar u punoj dužini od 65 km objavio svoju teritoriju do Skadarskog jezera. Udaljen je samo 41 km od aerodroma Podgorica i 58 km od aerodroma Tivat.

Air Bar određena blizina dve velike vodene površine / Jadransko more i Skadarsko jezero / i planine Rumije. Poznato je po dugim i vrućim suvim ljetima i blagim i kišovitim zimama. Maksimalna srednja temperatura u julu bila je 23,5 ° C, a minimalna prosečna mesec-a u januaru 8,3 ° C. Sezona kupanja traje od sredine maja do sredine oktobra, kada temperatura vode dostiže i do 26 C

Stari grad Bar – crnogorski Pompej, kulturno-istorijski spomenik, prve kategorije u kojoj je površina od 4 hektara, u kojoj se nalazi ostatak preko 600 objekata iz svih faza istorije grada. Leti je to lepa pozornica za muzičke i dramske spektakle.

Stare masline na Mirovici, živi spomenik prirode, zaštićen zakonom 1963. godine, jedno od najstarijih stabala maslina na svetu, staro preko dva milenijuma. Legenda kaže da je pod njenom palubom sklopljen mir između dva neprijatelja.

Manastiri i ostrva na Skadarskom jezeru – Prečista Krajinska u Ostrosu i ostrva Starčevo, Moračnik i Non, koji su manastiri u XIV veku, pobožna zadužbina podizanje Balšica.

Castle King Nicholas on Topolica, villa of royal Petrovic family, with a rich park in the court complex, where it’s now housed Native museum. Auditory of the Castle has the elite ballroom and concert space

Utjeha - Uvala maslina

Prekrasna plaža Val Maslina ili Utjeha, kako je često nazivaju, nalazi se na 12. kilometru od Bara do Ulcinja glavnim putem. Plaža je dugačka 185m, široka 28m i ukupne površine 5250m2.

Kapacitet kupača na plaži 1500, a izgrađen je od malih stijena širokih do 5 cm. U neposrednoj blizini plaže nalazi se viševjekovni maslinjak po kojem je plaža i dobila ime.

Plaža je opremljena svom potrebnom infrastrukturom. Postoji marina, tuš kabine, kompletan nameštaj na plaži, ugostiteljski objekti, pogodan je za vodene sportove, ronjenje i ribolov.

Čista voda i moderno opremljena plaža su pod uticajem da plaža dobije nagradu plave zastave, kojom dobija 10 najčišćih plaža u Crnoj Gori.

Na ovoj plaži nalazi se jedno od najatraktivnijih kupališta na crnogorskom primorju – Rocky Beach, prelepi kompleks sa dva bazena na obali, sa prelepim letnjim barom i restoranom.